Adaptabil.ro

Lamagold sau Lama Gold, o teapa prin vanzare directa

In ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni din Bucuresti sunt sunati la telefon de compania Lamagold, pentru a fi invitati la un eveniment special, la un hotel, unde vor fi prezentate informatii si minunatii vitale pentru sanatatea lor. In realitate veti fi invitati intr-o sala de hotel, plina in general de pesionari, unde cativa oameni in costum, insa cu o figura destul de nefericita, vor incerca sa va bage pe gat la suprapret niste produse mediocre ale companiei poloneze Lamagold.

In ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni din Bucuresti sunt sunati la telefon de compania Lamagold (unii inteleg Lama Gold), pentru a fi invitati la un eveniment special, la un hotel, unde vor fi prezentate informatii si minunatii vitale pentru sanatatea lor. In realitate veti fi invitati intr-o sala de hotel, plina in general de pesionari, unde cativa oameni in costum, insa cu o figura destul de nefericita, vor incerca sa va bage pe gat la suprapret niste produse mediocre ale companiei  poloneze Lamagold.

Prima parte va prezinta produsele. Poloneza companie Lamagold devine o firma  germana cu traditie de Mercedes si viitor de BMW. Un vorbitor pisalog va asigura ca lana de oaie din acele asternuturi este merinos, cu diplome australiene si cotatii la bursa din Londra. Merinosul australian este mult peste oaia europeana, de parca chiar poate verifica clientul daca asternuturile nu sunt din caine maidanez, tuns in adapost.

Urmeaza tehnici de inspaimantare a clientului, prin care i se explica cum cu vechile lui asternuturi sintetice sau din bumbac, va face reumatism, alergie, astm si se va umple de praf, deoarece ele atrag praful. Sunt descrisi milioanele de acarieni, care traies in praf si va vor devora daca continuati sa dormiti in asternuturile voastre.

Insa Lamagold coboara din ceruri poloneze cu solutia salvatoare -asternuturile din lana merinos. Acestea vindeca reumatismul, previn astmul, maseaza pielea si protejeaza sanatatea. Cat de tampit sa fii sa crezi ca praful nu se va depune pe ele ? Este citat si un studiu al unui alergolog polonez, care pentru cateva mii de euro, va va realiza un alt studiu cu concluzii contrare. Este inventata si o poveste cu beduini, care in desert, se simt excelent in lana, iar aceleasi povesti se repeta iar si iar. Publicul este rugat in pauza sa vina si sa pipaie asternuturile expuse si sa se entuziasmeze. Prin public sunt cativa „man in black” de la companie, plictisiti de aceeasi poveste repetata la nesfarsit, incercand sa mimeze un minim interes pentru client. Acestia sunt angajatii companiei Lama Gold…..

Asternuturile au un miros persistent de oaie, care nu cedeaza, deci singurul avantaj real este ca va veti simti exact ca nea Gigi. In plus incercati sa va imaginati vara sufocati in aceste asternuturi….le veti arunca pe geam la acarieni….

Partea a doua este tragicomica. Vorbitorul se dezlantuie furibund, intreband doar intrebari care se termina cu raspunsul DA, pentru a crea o atmonsfera pozitiva. Va plac asternuturile noastre ? Sanatatea este importanta pentru voi ? Cultul ilogic si dansul pe mese al vanzarilor directe incepe!

Incep penibilele argumente de la orice MLM, compania va poate oferi preturi foarte mici, pentru ca nu iroseste bani pe publicitate (doar pe comisioane, salarii angajati si profituri imense), iar pentru cei din sala vor fi ocazii speciale. Cei din sala se preocupa de sanatatea lor nu ca inconstientii de afara (ce are sanatatatea cu niste produse scumpe si proaste vandute de Lamagold ?) si alte argumente valabile pentru creiere format mic si IQ sub 85.

Speakerul prezinta preturile „initiale” care reprezinta un soc pentru toti, pentru ca sunt foarte mari. Un asternut de 2 persoane costa cam 5600 de lei, ceea ce starneste rasul si plansul simultan. Iti dai seama ca ai pierdut 2 ore din viata (3 cu tot cu drumul) si cauti usa cea mai apropiata….insa deodata norocul te loveste in plin!

Doar cei aflati in sala, pot primi reduceri subtantiale, prin intermediul unor certificate de reducere, insa doar azi si doar acum! Desi pare o teapa de telemarketing desprinsa din anii 90, mai functioneaza la oameni cu un usor retard. De ce te-ar cauta cineva pe tine sa te invite la o oportunitate de afaceri, demna de cei din top 300, care ca o coincidenta, este valabila doar azi ?

Dar aceste certificate sunt limitate per prezentare si doar cei mai hotarati pot lua aceste certificate. Aici este exact locul unde circul se combina cu retardul. Cat de tampit poti sa fii sa crezi ca doar azi, doar acum, poti lua un certificat si incheia o afacere stralucita….pentru tine si nu pentru Lamagold?

Unele argumente gen lana dintr-un asternut intra in 10 costume de lana, nu pot fi verificate si sunt imbecile, pentru ca nu stim de cata manopera are nevoie un costum sau un asternut. Tot acest spectacol de circ grotesc, se adreseaza fricii si lacomiei, combinate cu lipsa gandirii critice si a discernamantului.

Surprinzator, unii oameni iau aceste certificate, desi par oameni normali, imbracati cu haine, capabili sa vorbeasca, sa se spele pe dinti si chiar sa utilizeze telefonul mobil. Dupa ce oamenii Lamagold vizualizeaza dobitocii care au luat certificatele si care sunt usor de jumulit, se anunta intr-un entuziasm trucat marile reduceri…circa 30% din pretul initial. …..dar asta nu este tot….Lamagold ofera si un cadou, o cerga jumulita care costa in teorie 1500 de lei, dar care este oferita azi cadou daca cumperi un set de asternuturi si circul de vanzare directa continua. Va place oferta Lamagold ? Va plac cadourile oferite doar azi ?

Prezentarea se termina, insa men in black  se reped ca niste hiene sa devoreze cativa fraieri prinsi in plasa, oferindu-le conditii de plata avantajoase, transport la domiciliu, promisiunea sanatatii vesnice si orice alte minciuni doresc sa asculte, in speranta ca vor incasa si ei niste comisioane la sfarsitul lunii.

Nu poti purta o discutie logica cu ei, pentru ca au practicat luni de zile, tehnici de depasire a obiectiilor – in traducere pentru toti – indiferent ce argument sau problema ai, ei iti explica ca se rezolva si ca exista o cale sa pleci astazi de acolo cu un asternut de la Lamagold. In plus ei stiu ca daca scapati de usa prezentarii au ratat comisionul de la voi, deci sunt in stare sa spuna orice ca sa cumparati. Daca armele de foc ar fi legale, vanzarea directa s-ar produce prin rapire, sechestrare si pistol la tampla.

In conditiile in care, exista firme germane reale care vand seturi de asternuturi din lana la 1500 de lei, doar un dobitoc ar achizitiona niste polonezarii, pline de reclamatii pe forumurile poloneze (care se pot traduce cu google translate).Din forumurile lor, veti afla ca Lamagold e cam certata cu Protectia Consumatorului, nu schimba produsele, nu returneaza banii si da din umeri cand acestea intra la apa, pierd lana sau au probleme.

Concluzii: daca primiti un telefon din care se aude numele Lamagold, inchideti linistit. Daca totusi sunteti la pensie si va este dor de Dan Diaconescu, va puteti duce la eveniment, insa nu cumparati nimic. Daca totusi ati fost incaltat cu ceva si familia doreste sa va expulzeze din casa, impreuna cu asternutul surpriza, aveti 14 zile sa il returnati, plus multe reclamatii la Protectia Consumatorului, ca sa reusiti sa va primiti inapoi banii. Succes!

 

1 Responses on Lamagold sau Lama Gold, o teapa prin vanzare directa"

  1. CK spune:

    Am lucrat si eu la lichelele astea care au fugit in Polonia in vacanta de vara cu banii de salarii pt. 1 luna pt. toti angajatii.
    Eram sofer dar actionam si ca „man in black”. Noroul meu a fost ca dupa 1 luna m-au dat afara pe motiv ca refuzam training’ul (din cele 2 zile libere, pe care le aveam libere, semnate in contractul de munca) si asta a fost cu 2 luni inainte sa fuga din RO.

Leave a Message

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adaptabil.ro © Adaptabil. Toate drepturile rezervate.
x
Click aici
pentru a te inscrie la cursul gratuit de Inteligenta Emotionala. Au mai ramas:
Zile
Ore
Minut
Secunde