Adaptabil.ro

10 idei vitale despre punctele forte

Stiti acel truism din coaching sau dezvoltare personala, care iti spune sa iti dezvolti punctele tale forte si sa iti acoperi slabiciunile. Este ingrozitor de general, dar este un inceput. Mie personal, familila si scoala nu mi-au spus nici macar asta.

In cursa contra cronometru pentru „succes” este vital sa acceleram procesul de dezvoltare personala si sa intelegem unele lucruri:

1. Punctele forte se bazeaza pe talent, cunostinte si abilitati.

2. Talentul este innascut, cunostintele si abilitatile se pot dobandi.

3. Presiunea sociala pentru a reusi in cariera si in viata este imensa, iar dorinta majoritatii este de a scurta acest timp. De aceea oricine isi descopera talentele rapid si le transforma in puncte forte, are un avantaj competitiv in jungla urbana. Cum va spuneam si in articolul Coaching pentru lenesi, este pur si simplu o chestie de eficienta!

4. Traim contra cronometru, de aceea e de dorit sa ne concetram investitia de energie si timp in talente, pentru a le transforma in puncte forte. Povestea cu pustiul obez, care renunta la consola si KFC pentru a deveni alergator, este ok pentru dezvoltarea personala, lupta interioara sau fortarea limitelor. Insa daca vorbim despre rezultate notabile in sport, vorbim despre pusti de culoare, cu talente native dublate de cunostinte dobandite si antrenament tenace in domeniu de la varste fragede.

5. Cunostintele si abilitatile pot fi dobandite, insa daca nu sunt dezvoltate pe fundamentul unui talent innascut, nu vom ajunge la un punct forte real. Evident ca progresam, insa o facem ineficient. O dovada foarte buna in acest sens, este ca, in fiecare profesie, 80% din cei care o profeseaza o fac la un nivel nesatisfacator (evident si in coaching:))

6. Conformismul si dorinta noastra de a ne „integra” social ne va dicta acoperirea punctelor noastre slabe. Nu este o idee rea, insa nu in baza acoperirii punctelor slabe ne vom distinge in viata si vom ajunge sa avem succes!

7. Este bine sa investim in aducerea punctelor noastre slabe la un nivel acceptabil, pentru a nu ne „sabota” punctele forte. Chiar daca esti un geniu in vanzari, nu poti reusi fara o minima punctualitate la intalniri, de exemplu.

8. Talentul innascut care nu este cultivat prin cunostinte de specialitate si prin abilitati (capatate prin experienta) se iroseste. Ne ajuta in viata, dar nu devine un motor al reusitei.

9. Nimeni nu este responsabil sau cu adevarat interesat in construirea punctelor noastre forte. Ne putem ajuta de cei din jur, dar suntem singurii responsabili sa constientizam, sa ne descoperim si sa ne cultivam talentele!

10. Exista metode si tehnici pentru descoperirea talentelor noastre!

Programeaza o sedinta de free coaching la tel 0726 852 395 sau 0745 654 972

1 Responses on 10 idei vitale despre punctele forte"

  1. Maggie spune:

    This has made my day. I wish all poitsngs were this good.

Leave a Message

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adaptabil.ro © Adaptabil. Toate drepturile rezervate.
x
Click aici
pentru a te inscrie la cursul gratuit de Inteligenta Emotionala. Au mai ramas:
Zile
Ore
Minut
Secunde