Adaptabil.ro

Editarea de selfie o noua dependenta ?

Dependenta de editarea si postarea de selfie apare ca orice alta dependenta, dintr-o nevoie nesatisfacuta. Cum nevoile noastre de baza au ramas aceleasi, difera doar nuantele tehnologice prin care obtinem satisfacerea lor.

Dependenta de editarea si postarea de selfie apare ca orice alta dependenta, dintr-o nevoie nesatisfacuta. Cum nevoile noastre de baza au ramas aceleasi, difera doar nuantele tehnologice prin care obtinem satisfacerea lor.

Ar mai fi o discutie pentru a evidentia diferenta dintre nevoi de baza (care sunt vitale pentru viata noastra), alte nevoi (fara de care viata noastra nu ar avea sens) si dorinte (care sunt la stadiul de nice to have si le putem controla mental).`

Nevoia de acceptare a fost fundamentala din toate timpurile, pentru ca daca nu apartineai unui grup, erai condamnat la moarte sigura prin infometare. Nevoia de a ne simti importanti si apreciati este pe alt palier  („miezul din Fanta suna mai bine decat ratusca cea urata”) si este importanta chiar daca nu este fundamentala.

Putem sa ne satisfacem aceste nevoi intr-un mod sanatos si util pentru noi si pentru ceilalti (descoperim un nou tratament pentru cancer, salvam vieti, luam premiul Nobel, etc…) sau mai putin sanatos si util (ciuruim tot ce misca in shootere online).

Daca nevoile legitime pe care le avem cu aparitia Facebookului ajungem la nevoia de likeuri. Mai adaugam dezvoltarea conceptului de selfie si ajungem la o nevoia de likeuri pe propriul nostru selfie. Ca orice adictie, la inceput este placuta si este foarte frumos sa postam poze retusate cu noi pentru care obtinem o tona de likeuri (eventual mai dam si mesaje la prieteni sa se simta si ei cu un like, cu un share….). In timp insa ajungem la actiuni neadecvate si ilogice, pe care nu le mai putem controla. si atunci ajungem la notiunea de adictie, dar aceasta este o poveste mai lunga. In plus se vede foarte clar cum se imbina comformismul si presiunea sociala cu pozele selfie editate in South Park episodul 10, sezon 17

.

Daca aveti dependenta de selfie sau alta dependenta, va asiguram ca noi toti avem anumite grade de adictie si ca  ne puteti contacta pentru a vorbi de ele pe ADAPTABIL.

 

0 Responses on Editarea de selfie o noua dependenta ?"

Leave a Message

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adaptabil.ro © Adaptabil. Toate drepturile rezervate.
x
Click aici
pentru a te inscrie la cursul gratuit de Inteligenta Emotionala. Au mai ramas:
Zile
Ore
Minut
Secunde