Adaptabil.ro

MLM – PIRAMIDA BIASURILOR – partea 1

MLM locul in care dorintele si nevoile noastre sunt utilizate intr-o piramida a biasurilor si a manipularii. Elemente de training, coaching, mentoring, nlp si transa hipnotica sunt mixate intr-una din cele mai mediatizate sisteme de indoctrinare din lume.

Intr-una din zile s-ar putea sa fii sunat de un prieten care are o oportunitate de afaceri speciala pentru tine. Nu este vorba de a investi impreuna cu Tender in Africa, nici de aparitia unei noi matuse Tamara, nici Trump nu te-a ales ca apprentice pentru coaching……dar vei fi invitat special la o conferinta tip MLM unde ti se va oferi o oportunitate mult mai profitabila decat cele enumerate mai sus.

Vei intreba naiv (precum Iv) despre ce este aceasta conferinta, sa poti sa dai un google inainte,  insa oportunitatea este atat de mare incat vei afla doar acolo,  ceea ce exact ca in Matrix,  doar tie iti este destinat sa afli si nimanui altcuiva.  Evident trebuie sa confirmi pe loc, pentru ca exista o concurenta acerba, insa printr-un joc al destinului, oportunitatea aceasta este doar pentru tine, iar ruleta succesului te-a ales pe tine ca un cadou karmic pentru faptele bune facute in vietile anterioare…. Poti sa vii miercuri sau vineri ? ….Ghinion nu poti veni nici miercuri nici vineri…..insa prietenul tau da un telefon salvator ….si poti sa mergi si joi…..in plus ai norocul incepatorului pentru ca joi va vorbi Diamantul zonei, care a creat 7 milionari in 7 tari in 7 luni prin 7 tehnici de MLM…..

Mai intrebi inca odata politicos daca poti afla despre ce este vorba insa ti se spune ca vei afla toate detaliile doar la conferinta, insa sa iti deschizi mintea si chakrele indeajuns de mult sa poti prelua din energia si intelepciunea care vor levita in sala…. Joi seara va aparea prietenul tau impopotonat in costum de botez si te va ruga sa iti iei sacoul si cravata pentru ca urmeaza sa mergi la o intalnire de business, cu oameni importanti unde se vor discuta lucruri uluitoare care iti pot schimba viata ta de primata ignoranta. Daca ai intarziat 5 minute la baie, tot drumul in masina va fi un discurs despre punctualitate, principii, valori, oportunitati pierdute in viata si mentalitatea de rahat a romanilor, etc.

Te intrebi daca mergeti spre sediul BNR sa va intalniti cu guvernatorul, sau spre palatul Cotroceni (ha ha ha ha…gaozarilor….) insa veti ajunge la un hotel de 3 stele care are in realitate 2 iar parcarea o platesti tu. Urcati sus in graba spre o sala de conferinte, unde intalniti o turma de barbati (imbracata in costume prea largi) si  femei care isi consulta in permanenta tabletele si telefoanele…..

Toata lumea vorbeste pe hol in jargon de leaduri, pipelineuri, segmentari, prognoze, oportunitati, succes. Ca prima lectie de training si personal coaching te trimite sa ii cumperi o apa si un latte in 4 culori. Revii in sala unde toata lumea zambeste larg si recita mantrele succesului in MLM si cate ceva despre ce oportunitate grozava reprezinta acele produse,  cum ele sunt cu zeci de ani inaintea concurentei, cum sunt pe primul loc in US sau Japan si cum toti cei din sala care au prins acum aceasta oportunitate isi vor petrece anii de pensie linistiti in bungalowurile lor din Hawai.

Prietenul tau iti explica ca e o mica intarziere azi de jumatate de ora pentru ca nu a adus nimeni proiectorul….insa te mai incurajeaza sa ii cumperi o apa pentru ca s-a stricat aerul conditionat. Desi el vinde in acest sistem de 5 ani, te asigura ca daca intri in sistem sub aripa lui protectoare si metodele lui avansate de training si coaching, intr-un an vei tine seminarii doar in hoteluri de 5 stele. Intre timp iti prezinta cativa oameni din primul rand, cu denumire de cod rubin, turcoaz sau smarald, mentorii despre care legendele spun ca pot vinde gheata eschimosilor.

Identifici cateva elemente comune la cateva din pietrele pretioase ale MLM: ranjetul fals, fanatismul de inchizitor, o puternica aversiune fata de gandirea critica si un numar mare de telefoane smart deschise care inunda retelele de socializare. Asteptarea a meritat pentru ca in difuzoare incepe sa urle Queen…..we are the champions my friends…in sala intra Marele Diamant in uralele si extazul salii…iar calatoria ta in fascinanta lume a MLM a inceput!

2 Responses on MLM – PIRAMIDA BIASURILOR – partea 1"

  1. Marius spune:

    Oricat de nasol ar fi un MLM e totusi mult mai bine decat anagajat la un loc de munca unde muncesti mult prea mult pe bani mult prea putini. Nu oricine poate incepe o afacere clasica, asa ca pentru multi angajati afacerile MLM sunt singura sansa de a iesi din viata mediocra si fara nici un viitor. Nu toata lumea va reusi in MLM, cum si in afacerile clasice multi incearca si doar putini reusesc, insa macar merita sa incerci. Si eu am fost angajat cu diploma timp de 7 ani, am incercat o afacere MLM care mi-a si reusit, eu am scapat de statutul nefericit de angajat, am firma mea, am venituri mult peste media din Romania si asta datorita unei afaceri de MLM. Pentru mine a functionat, pentru ca m-am implicat serios ani de zile, ca intr-o afacere. Cine doar participa la o prezentare si vede doar lucrurile stridente din comportamentul unora, nu va avea cum sa reuseasca, si din frustrare ca el nu reuseste, cauta scuze si acuze. E loc pentru toata lumea, pentru toate tipurile de afaceri, clasice sau de vanzari directe, nu trebuie sa instigam oamenii unii impotriva altora. Cui nu ii plac afacerile MLM nu trebuie sa le faca, nu e pentru toata lumea, cum nici afacerile clasice nu sunt pentru toata lumea.

  2. vio spune:

    CEL MAI MARE ADEVAR SPUS VREODATA, MAI ALES CA POZA SPUNE TOTUL :))))))))))

Leave a Message

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adaptabil.ro © Adaptabil. Toate drepturile rezervate.
x
Click aici
pentru a te inscrie la cursul gratuit de Inteligenta Emotionala. Au mai ramas:
Zile
Ore
Minut
Secunde